İstemiyorum

İstemiyorum

Arkadaşlarınla birlikte cafeye gidiyorsun ve garson sana ne yemek istediğini soruyor.

sen de cevap olarak şunları söylüyorsun

  • hamburger yemek istemiyorum
  • pizza yemek istemiyorum
  • çorba içmek istemiyorum
  • tavuk yemek istemiyorum
  • ve yanında da kola istemiyorum.
  • sence bu durumda garson ne yapar??????

Okul hayatımızda,aile ortamımızda iş ve arkadaş ortamımızda çoğunlukla ifadelerimizi bu şekilde dile getiriyoruz.İsteklerimizi anlatmak için …… istemiyorum diyoruz.

Sınavlarda stres olmak istemiyorum diyoruz. Dikkatim dağılsın istemiyorum diyoruz. Kavga etmek istemiyorum diyoruz.Kilo almak istemiyorum diyoruz. Peki o zaman cafede ki garson olduğunu düşün ve bu cümlelerden verilen siparişin ne olduğunu anlamaya çalış.

Sana yemek olarak ne gelecek, tam olarak ne istedğini söylemediğin bir konuda isteklerin gerçekleşmediğinde yine sen ben bunu istemiyorum ki demiyecek misin. Hatta hep aynı şeyler oluyor, bunlar neden benim başıma geliyor demiyecekmisin.

İsteklerimizi net olarak belirtmezsek gerçekleşmez.Siparişini verirken nasıl ki ben köfte ve ayran istiyorum diyorsan, hayatının her alanında ne istediğini net olarak söylemelisin. ben sınavda rahat olmak istiyorum.Ben fit ve sağlıklı bir bedene sahip olmak istiyorum gibi.

Daha önceki yazılarda beynimizin çalışma sisteeminden biraz bahsetmiştik.Beynimiz olumsuz ifadeleri algılamaz. o sadece yapmak üzerine çalışır. Sen eğer stres olmak istemiyorum dersen beyninin algısı stres ol seklinde olacaktır. Kilo almak istemiyorum dersen beyninin algısı kilo al seklinde olacaktır. Küçük bir uygulamayla sen de bu durumu deneyebilirsin. Şimdi ’ mor bir kalem düşünme’

İlk aklına gelen şey mor bir kalem oldu değil mi. beynin ilk önce mor bir kalem görüntüsünü oluşturuyor . yani sen isteğin kadar beynine yapma şeklinde komut ver beynin ilk önce yapıyor.

Bunun kontrolünü bilinçli bir şekilde eline geçirebilir ve bu durumu değiştirebilirsin. Şu andan itibaren kelimelerini doğru kullanarak ve ifadelerini olumlu bir şekilde dile getirerek beynine doğru komutları gönderebilirsin. Bu sayede de siparişin her zaman doğru şeklde gelecektir.

Şimdilik hoşçakal. Sonra yine görüşürüz.

Nilüfer Kardeş

Öğrenci ve Aile Koçu

NLP Master

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*