Cern Çarpıştırıcısı

Cern Çarpıştırıcısı
Cern Çarpıştırıcısı

Üç uzman panelist  30 Haziran 2021 tarihinde saat 18:00 (CEST)’de  Cern Çarpıştırıcısı hakkında, CERN’de önerilen Future Circular Collider’ın gelecekteki durumu hakkında bilgiler vermek ve tanıtmak amacıyla bir araya geliyorlar. CERN Courier editörü Matthew Chalmers tarafından yönetilecek tartışmada konuklar izleyicilerden gelen canlı soruları da cevaplayacak. Cern Çarpıştırıcısı hakkında yapılacak tartışmanın katılımcılarını tanıyalım.

» Hızlandırıcı fizikçisi ve FCC çalışma lideri Michael Benedikt (CERN/Viyana Teknoloji Üniversitesi),  Avrupa Birliği tarafından finanse edilen bir proje olan Cenevre bölgesindeki 100 km’lik bir elektron-pozitron ve proton-proton çarpıştırıcısının FCC İnovasyon Çalışmasının teknik ve finansal fizibilitesini değerlendirecek durumu ve kapsamı hakkında rapor verecektir.

» Deneysel parçacık fizikçisi Beate Heinemann (DESY/Albert-Ludwigs-Universität Freiburg), Higgs bozonunun temel fizikte nasıl yeni bir pencere açtığını ve LHC sonrası çarpıştırıcının fizikteki diğer popüler konuları keşfetmek için neden gerekli olduğunu açıklayacak.

» Teorik fizikçi Matthew McCullough (CERN), evrenin karanlık yönünü ele almak için gelecekteki nasıl bir dairesel çarpıştırıcıya ihtiyaç duyulması gerektiğini ve en yüksek enerji fiziğinde neden çabalamanın önemli olduğuna dair bilgiler verecek.

Toplantıya katılmak isteyenler toplantı linkine tıklayabilir.

Cern Çarpıştırıcısı
Cern Çarpıştırıcısı
Untitled design
Toplantı Katılımcıları

Benedikt (solda), CERN Proton-Ion Medical Machine Study grubunun bir üyesi olarak tıbbi hızlandırıcılar üzerine doktorasını tamamladı. 1997’de CERN’in hızlandırıcı operasyon grubuna katıldı ve 2006’dan 2013’e kadar grup lideri yardımcısı olmadan önce farklı bölümleri yönetti. 2008’den 2013’e kadar Avusturya’daki MedAustron hadron tedavisi için hızlandırıcı kompleksinin proje lideriydi ve 2013’ten beri CERN’de Geleceğin Dairesel Çarpıştırıcı Çalışmasını yönetti.

Beate Heinemann (ortada) doktorasını 1999’da Hamburg Üniversitesi’nde Hamburg’daki HERA çarpıştırıcısında deneysel parçacık fiziği alanında tamamladı. 2003 yılında Liverpool Üniversitesi’nde öğretim görevlisi, 2006 yılında UC Berkeley’de profesör ve Lawrence Berkeley Ulusal Laboratuvarı’nda bilim adamı oldu. 2013’ten 2017’ye kadar ATLAS işbirliğinin sözcü yardımcısıydı ve 2016’dan beri DESY’de önde gelen bir bilim insanı ve Albert-Ludwigs-Universität Freiburg’da W3 profesörüdür.

Matthew Mccullough (sağda) CERN Teori Departmanında kıdemli bir personeldir. Lisans ve doktora derecelerini Oxford Üniversitesi’nde, ardından MIT ve CERN’de doktora sonrası çalışmalarını tamamladı. Araştırma ilgi alanları, Higgs bozonunun kökeninden karanlık maddenin doğasına kadar Standart Model’in ötesindeki fiziği kapsar.

https://cerncourier.com/ ‘ den derlenmiştir.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*