Tanıtım Yazısı

Asansör Sistemlerinin Sorunsuz Çalışması İçin Önemli Noktalar

Paylaş

Asansör sistemleri içinde dişli ve dişsiz asansör motorları en önemli parçalardır. Kullanım tercihine göre aralarında çeşitli farklılıklar bulunan bu motorlar, yüksek kapasiteleri ve çalışma güçleri ile birlikte beklentileri doğru karşılar. Akış Asansör sayesinde yüksek kaliteli ve sıfır hata payı ile sunulan motorlar asansör sistemlerinin sorunsuz çalışmalarını sağlıyor.

Asansör İşleyişini Sorunsuz Kılan Motor Çeşitleri

Asansör çalışması için en önemli parçaları arasında motor gelir. Çünkü motor temel olarak asansörün yukarı ve aşağı hareket etmesini sağlar. İyi bir asansör yüksek kapasiteye sahip, rahat, kullanışlı ve ergonomik yapıya sahip olmalıdır. Hızlanma ve frenleme de yine yolcuların konforunu bozmayacak yapıda olmalıdır. Elektrik masrafının az ve bakım masrafının da yine düşük olması bu konuda önemli detaylar arasında yer alır.

Dişlili asansör motoru motor miline yapılan bağlantılı dişli kutusunun yer aldığı asansör motorlarıdır. Dişsiz asansör motorları ise tahrik kasnağının doğrudan motor miline bağlantılı olduğu motorlardır. Bu motorlar arasından seçim yaparken belirli noktaları göz önünde tutmalısınız.

Dişlili asansör motorları enerji verimliliği açısından yüzde 75 oranında değer sunabilir. Dişsiz olan motorlar da özellikle tahrik kasnağının motor miline bağlı olması sayesinde yine enerji verimliliği de üst seviyededir. Motorlar aynı zamanda yerden tasarruf açısından da önemli getiriler sağlar. Asansör makine daireleri genel olarak özel olarak ayrılmış ve genelde küçük alanlardan oluşur. Bu bakımdan da motorun ergonomik ve kompakt yapıda olması sağlanmalıdır. Bunun için de uygun boyutlarda motor seçiminin yapılmasına özen gösterilmelidir.

İki motor türü de ergonomik boyutları, işlevsel yapıları ve pratik kullanımları ile birlikte doğru çözümlerin elde edilmesini sağlıyor. Hem dişli hem de dişlisiz asansör motoru çeşitlerinin sağladığı özellikler şu şekilde sıralanabilir;

  • Farklı yapılara uyum sağlayabilmeleri.
  • Yüksek performans değerleri sunmaları.
  • Sessiz ve konforlu kullanım sağlamaları.
  • İdeal duruş hassasiyeti taşımaları.
  • Yapı estetiğini muhafaza etmeleri.
  • Enerji açısından tasarruf sunmaları.
  • Bakım ve onarımlarının kolay olması.

Profesyonel Asansör Motor Çözümleri

Akış Asansör sunduğu asansör motoru çeşitleri ile birlikte ekonomik ve yüksek performanslı ürünlere sahip olmanızı mümkün hale getiriyor. Özellikle asansör sisteminin sorunsuz ve verimli şekilde çalışması için motorun ideal özelliklerde olması gerekiyor. Bu bakımdan da asansörün yük ve kapasite yapısına bağlı olarak değişken motor çeşitleri arasından tercihte bulunabilirsiniz. Bunun yanında sistemin çalışmasında önemli olan tahrik kasnağı çeşitleri de yine marka güvencesi ile üretiliyor.

Asansörler özellikle güvenlik ve konfor açısından çok önemli araçlar olduklarından kullanılan tüm parçaların yüksek kalitede ve sorun çıkarmayacak yapıda olmaları sağlanmalıdır. Bu bakımdan da Akış Asansör tarafından sunulan ürünler gerekli kontrol ve kalite belgelerine sahiptir. Günümüz beklentilerine ve teknolojisine yanıt veren asansör motoru ürünleri ile birlikte doğru çözümlere kolayca ulaşabilirsiniz.

https://www.akisasansor.com.tr/