Vektörler Konu Anlatım Videosu

Untitled design
Untitled design

Fizik çalışmaya vektörlerle başlamamız gerektiğini düşünüyorum. İlk olarak Vektör nedir? Vektörleri toplarken, çıkarırken neler yapmaktayız? “Vektörü bileşenlerine ayırarak çözümlerimizde kullanmak ne gibi kolaylıklar getirir?” birincil konumuzdur. Kuvvet’te vektörel bir büyüklük olduğu için net kuvvet neyi doğurur ikincil konumuzdur.

Lise fizik dersi alt konusu olan Vektörler konu anlatım videosunu izleyin ve yorumlarınızı bizimle paylaşın. Vektör Kuvvet Denge konu anlatımı ve soru çözümü içerikleri için vektör kuvvet denge ana sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Vektörler Giriş

“Cisimlerin dengede kalabilmesi neye bağlıdır” örnek videolarıyla da bitiriyoruz.

Vektörler, kuvvet ve denge nedir?

Yeni sınavımızın adı TYT ve YKS oldu artık. Vektörler, Kuvvet ve denge  TYT ve YKS konu anlatımı Fizik Mekanik bölümünün ilk konu anlatımlarından biridir.

Vektörler, kuvvet ve denge konu Anlatımı

Vektörler bölümünde, bazı önemli ayrıntıları incelemek gerekmektedir.

Fiziksel teorinin doğasını ve fiziksel sistemleri temsil etmek için idealize edilmiş modellerin kullanılmasını tartışacağız.

Fiziksel nicelikleri tanımlamak için kullanılan birimlerin sistemlerini tanıtacağız ve fiziksel değerin doğruluğu tanımlama yöntemlerini tartışacağız.

Kesin bir cevap bulamayacağımız vektörel işlemlere örneklere bakacağız, ancak bu tahminlerin kaba tahminleri yararlı ve ilginç olabilir.

Son olarak, vektörlerin ve vektör işlemlerinin özellilerini inceleyeceğiz.

Vektörler, hız ve kuvvet gibi yönlü büyüklüğe sahip olduğu kadar, fiziksel nicelikleri tanımlamak ve analiz etmek için de fizik konu anlatımlarımızda TYT ve YKS sorularında karşımıza çıkmaktadır

Vektörler Konu Anlatım 01 pdf dosyasını indirip çıktı alabilirsiniz.

https://youtu.be/e7r70bqojyM

Vektörlerde soru çözüm yöntemleri nasıl olmalıdır?
A ve B vektörlerinin paralelkenar yöntemine göre bileşkeleri bulunurken vektörlerin özellikleri değiştirilmeden başlangıç noktaları çakıştırılır.

A vektörünün ucundan B vektörüne paralel, B vektörünün ucundan A vektörüne paralel çizilerek şekil paralelkenara tamamlanır. oluşan paralelkenarın köşegeni iki vektörün bileşkesi olacaktır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*